понеділок, 07 листопада 2022 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб: окупанти готують Херсон до вуличних боїв і катують цивільних

Генштаб: окупанти готують Херсон до вуличних боїв і катують цивільних
У Херсоні перевдягнуті у цивільний одяг окупанти займають приміщення мирних жителів. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Російські війська в Україні продовжують грубо порушувати закони та звичаї ведення війни стосовно цивільного населення. У Каховці в Херсонській області тривають пошуки диверсійних груп та коригувальників вогню.

Затриманих вивозять до Горностаївки, де під тортурами "вибивають" покази, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 7 листопада.

"Аналогічні заходи проходять у населених пунктах Луганської області Борівське та Щедрищеве: масові обшуки, вилучення мобільних телефонів, викрадення людей, яких вивозять у невідомому напрямку", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни приховують втрати після удару ЗСУ по підрозділу окупантів

У Херсоні перевдягнуті у цивільний одяг окупанти займають приміщення мирних жителів та укріплюють всередині позиції для ведення вуличних боїв. Одночасно російські пропагандистські журналісти планують у місті зйомки відеоматеріалів на тему начебто знищення ЗСУ мирного населення.

6 листопада у Херсоні повідомили про знеструмлення у всіх районах . Електрика також відсутня на території області.

Окупанти на Херсонщині цілеспрямовано відключають електрику та воду, позбавляють населення доступу до інтернету, щоб змусити людей до "евакуації" зі своїх будинків.

Також стало відомо, що окупаційна "влада" Херсонської області на тлі так званої "евакуації" заборонила вчителям користуватися месенджерами на смартфонах.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб: окупанти готують Херсон до вуличних боїв і катують цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі