субота, 05 серпня 2023 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

"Окупанти вже не можуть почувати себе у безпеці": в ГУР прокоментували атаку на танкер РФ

"Окупанти вже не можуть почувати себе у безпеці": в ГУР прокоментували атаку на танкер РФ
Після атак на десантний корабель "Оленегорский горняк" та танкер SIG у Чорному морі російський флот вже не здається таким невразливим, заявив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов. Фото: ГУР

Після атак на десантний корабель "Оленегорский горняк" та танкер SIG у Чорному морі російський флот вже не здається таким невразливим.

Окупанти вже не можуть почувати себе у безпеці на всіх територіях. Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

"Тривають заходи, які є прямими наслідками вторгнення й окупації рашистів до України. Те, що вони думали буде працювати їм на користь, а саме їхній флот, у сучасних умовах не здається вже таким невразливим для інших менших, але сучасніших засобів. Тому окупанти не можуть почувати себе у безпеці на всіх територіях", – сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі оприлюднили переговори екіпажу ураженого дроном російського танкера

Він додав, що для росіян буде проблематично найближчим часом відновити десантний корабель "Оленегорский горняк", який атакували дрони у бухті Новоросійська.

"Конструкція робилася не на території сучасної РФ, пошкодження там дуже значні. І, звичайно, найближчим часом цього "Оленегорского горняка" ми не побачимо", – наголосив представник ГУР.

Юсов не прокоментував, у якому стані знаходиться танкер SIG, який перевозив паливо для російських військ.

У ніч на 5 серпня в районі Кримського мосту пролунали щонайменше три вибухи. РосЗМІ повідомили про атаку українських безпілотників.

Російські телеграм-канали заявили про влучання в танкер SIG, який займається транспортуванням паливно-мастильних матеріалів. Через перевезення палива з Криму до Сирії танкер знаходиться під санкціями США.

У п'ятницю, 4 серпня, в порту Новоросійська Краснодарського краю РФ прогриміли вибухи. Згодом стало відомо, що в бухті морські дрони атакували російський великий десантний корабель "Оленегорский горняк".

Зараз ви читаєте новину «"Окупанти вже не можуть почувати себе у безпеці": в ГУР прокоментували атаку на танкер РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі