субота, 05 серпня 2023 13:15

У мережі оприлюднили переговори екіпажу ураженого дроном російського танкера

У мережі оприлюднили переговори екіпажу ураженого дроном російського танкера
Вночі 5 серпня морський дрон уразив російський танкер SIG. Фото: lb.ua

Внаслідок вибуху російський танкер SIG зазнав серйозних пошкоджень.

Судно повністю втратило хід. Про це свідчить оприлюднений в мережі запис перехоплення радіопереговорів з екіпажем судна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уражений російський танкер SIG показали зсередини. Повідомляють про вдалу операцію України

За словами членів екіпажу, частину відсіків танкера затопило. На запитання, як зменшували надходження води, учасник екіпажу відповів, що "нічого не зменшували".

"Скільки прибула, стільки прибула. Судно у баласті", ‒ сказав він.

Розповів також про плани екіпажу.

"Самі ми не можемо переміщатися без буксира. Машина повністю затоплена. Керівництво не знаю, що там буде вирішувати. Нас кудись на завод тепер треба", ‒ сказав член екіпажу.

Уночі 5 серпня морський дрон атакував російський танкер SIG. Інцидент стався за 32 морські милі від Керченської протоки. Детонацію на кораблі було видно з півострова.

У Службі безпеки України офіційно прокоментували нещодавні атаки надводними дронами на кораблі РФ. За словами голови СБУ Василя Малюка, будь-яка "бавовна", що відбувається із кораблями РФ чи Кримським мостом, є "абсолютно логічним і ефективним кроком по відношенню до ворога".

Зараз ви читаєте новину «У мережі оприлюднили переговори екіпажу ураженого дроном російського танкера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі