пʼятниця, 02 грудня 2022 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти дерибанять гроші та готують мобілізацію місцевих чоловіків ‒ Гайдай про ситуацію на Луганщині

Окупанти дерибанять гроші та готують мобілізацію місцевих чоловіків ‒ Гайдай про ситуацію на Луганщині
У Станиці Луганській загарбники формують списки чоловіків, придатних до мобілізації. Фото: armyinform.com.ua

На тимчасово окупованій території Луганщини російські загарбники збираються "відремонтувати" кілометр каналізації.

І це в той час, коли десятки тисяч луганчан в окупації залишаються без будь-яких комунальних послуг, без вікон, набирають на морозі воду зі свердловин. Про це у Telegram пише голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, окупаційне так зване "міністерство будівництва" реалізує на території регіону дві передноворічні бюджетні програми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни масово тікають з позицій в Луганській області: дезертирів відловлюють

"Одну за підтримки шефів з РФ – це федеральний проєкт "Забезпечення стійкого скорочення непридатного для проживання житлового фонду". Що, в принципі, і відбувається на Луганщині вже десятий місяць. Інший – заміна понад одного кілометра каналізаційних колекторів псевдореспубліки. Масштаби вражають. Напевно, десь між двома кварталами в одному місті. Це дуже важливо, у грудні", ‒ зазначив Гайдай.

Тим часом на Старобільщині росіяни вишукують усі можливі ангарні приміщення, аби розмістити якомога більше техніки.

А в Станиці Луганській загарбники формують списки чоловіків, придатних до мобілізації.

"Їх збирають в організаціях та на підприємствах усіх форм власності. ЗСУ вже очікують на тимчасово мобілізовану "озимину", ‒ пише Гайдай.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Луганщині. Так, наші захисники вже за кілька кілометрів від Кремінної, а також просуваються вперед на Сватовському напрямку. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Аби зупинити просування українських воїнів на Сватовському та Лиманському напрямках, росіяни проводять інженерне обладнання лінії оборони. Також вони продовжують переміщення туди особового складу, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для комплектування та забезпечення нових підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти дерибанять гроші та готують мобілізацію місцевих чоловіків ‒ Гайдай про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі