понеділок, 31 жовтня 2022 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вдарили по цивільних буксирах – є жертви

Окупанти вдарили по цивільних буксирах – є жертви
Російські окупанти влучили у два цивільних портових буксирів під Очаковом. Фото: УНН

Російські окупанти влучили у два цивільних портових буксирів під Очаковом. Внаслідок ракетної атаки – двоє загиблих, поранений і зниклий.

Ці буксири залучалися до транспортування баржі зі збіжжям. Подробиці російського удару повідомив речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у Facebook 31 жовтня.

"Ворог продовжує обстріли портової інфраструктури на Очаківському напрямку. Внаслідок влучання по двох портових цивільних буксирах, що були задіяні в транспортуванні баржі із збіжжям. Виникла пожежа, втрачено керування суднами. Два члени екіпажів загинули, одного з пораненнями врятовано, доля ще одного – невідома", – сказав він.

Водночас українські військові біля Антонівського мосту під Херсоном знищили дві баржі. Їх росіяни використовували у понтонній переправі, щоб дістатися з правого берега Дніпра на лівий.

А ворожий ударний гелікоптер Ка-52 обстріляв напрямок недавно звільненої Нової Кам'янки в Херсонській області. Але згодом зенітники збили "Алігатор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З танків, мінометів й артилерії. Росіяни з новою силою вгатили по Україні

Під час ранкового ракетного удару по Україні на південному напрямку з літаків тактичної авіації РФ були випущені 13 ракет типу Х-101. Їх знищили сили протиповітряної оборони.

У Кам'янському районі Дніпропетровської області росіяни вдарили іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 по об'єкту енергетичної інфраструктури. Втрат немає, зазначив Назаров.

"Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі продовжує укриватися в ракетобезпечному районі, за мисом Тарханкут, складається з восьми кораблів та катерів, серед яких два надводних носії крилатих ракет. 16 високоточних далекобійних ракет типу "Калібр" напоготові до використання. Загрози повторних масованих атак ракетами і дронами-камікадзе цілком імовірні", – попередив він.

Уранці 31 жовтня російські терористи вкотре масовано атакували Україну. Прильоти підтвердили у низці областей. У Києві без світла лишилися сотні тисяч квартир. Повітряна тривога поширилася по всій території України, крім Криму. Інформація про постраждалих з регіонів поки що не надходила.

Били окупанти по об'єктах енергетичної інфраструктури з літаків-ракетоносців стратегічної авіації. Випустили понад 50 крилатих ракет Х-101 та Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська у Ростовській області Росії. 44 крилаті ракети знищила наша ППО, повідомили в Повітряних силах.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вдарили по цивільних буксирах – є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі