понеділок, 31 жовтня 2022 11:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вгатила по Києву й області. Сотні тисяч квартир без світла і води
Оновлено

Росія вгатила по Києву й області. Сотні тисяч квартир без світла і води
Росія знову завдає масованого удару по енергетичній та критичній інфраструктурі України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Уранці 31 жовтня російські окупанти завдали удару по Києву та Київській області.

Інформацію про "приліт" у столиці підтвердив міський голова Віталій Кличко в Telegram.

За його словами, атаки зазнали об'єкти критичної інфраструктури.

"Частина столиці знеструмлена. В деяких районах немає водопостачання. Всі служби працюють. Детальніше – згодом", – написав Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла у Києві ‒ коли буде новий графік

На Київщині "прильоти" зафіксували в одній з громад. Водночас по ворожих цілях відпрацьовують сили протиповітряної оборони, повідомив голова області Олексій Кулеба в Telegram.

"Ракетна атака триває. Залишайтеся в укриттях. Крім того, в області застосовується обмеження електроенергії", – написав Кулеба.

Оновлено о 9:25: у Києві пошкоджено енергооб'єкт, що живить близько 350 тис. квартир. Енергетики працюють, щоб відновити електропостачання, повідомив Кличко.

Оновлено об 11:30: через пошкодження енергооб'єкта біля Києва 80% споживачів столиці залишилися без води, повідомив Кличко.

За його словами, фахівці працюють над розв'язанням проблеми. Кличко закликав киян зробити запаси води.

"Працюють також і енергетики, щоб відновити енергопостачання в 350 тисяч помешкань Києва, які залишилися без світла", – запевнив Кличко.

Ранок 31 жовтня в Україні розпочався з масштабної повітряної тривоги. У різних регіонах повідомляють про проліт ракет та роботу протиповітряної оборони. Місцеві пабліки пишуть про вибухи також на Вінниччині, Одещині, Полтавщині, Кіровоградщині.

Влада підтвердила удари по критичній інфраструктурі у Запоріжжі, на Черкащині, у Харкові та у Кам'янському районі на Дніпропетровщині.

По всій території України, крім Криму, триває повітряна тривога. Людей просять залишатися в укриттях.

Зараз ви читаєте новину «Росія вгатила по Києву й області. Сотні тисяч квартир без світла і води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі