неділя, 30 жовтня 2022 14:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Відключення світла у Києві ‒ коли буде новий графік

Відключення світла у Києві ‒ коли буде новий графік
Енергетики кажуть, що новий графік відключень світла у Києві не буде стовідсотково точним. Фото: comments.ua

Графік відключення світла для Києва ще розробляють, але він не буде стовідсотково точним.

Відключення залежатимуть від ситуації з обсягами споживання електроенергії та дефіцитом у мережі. Про це в ефірі національного телемарафону розповів генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко, передає Gazeta.ua.

Розробляючи графік, енергетики намагаються "вгадати", яким може бути дефіцит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одну з найбільших в Київській області ТЕС не постачатимуть газ

"Намагаємось спрогнозувати споживання і баланс. Це вперше відбувається з системою. Маю надію, що на початку тижня ми опублікуємо нові графіки і маю надію, що ці графіки будуть точнішими", ‒ сказав Коваленко.

Він також розповів, яка різниця між екстреними та стабілізаційними відключеннями.

"Екстрені можуть бути і шість годин і більше. А стабілізаційні, коли ми розуміємо, що Укренерго дасть команду 20%, то ми таргетуємо наступні цілі ‒ що проміжок часу чотири години", ‒ додав Коваленко.

Енергетики переглянуть графіки віялових відключень електроенергії для Києва. Тривалість обмежень може бути більш як 4 год. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі національного телемарафону 28 жовтня.

Графік відключення електроенергії вдосконалять. Графік має стати для споживачів зрозумілішим. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Відключення світла у Києві ‒ коли буде новий графік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі