вівторок, 12 липня 2011 11:38

Охоронець застрелив брата президента Афганістану

Охоронець застрелив брата президента Афганістану

В афганській провінції Кандагар скоєно замах на Ахмеда Валі Карзая, молодшого брата президента країни Хаміда Карзая.

Невідомий вистрілив у Ахмеда Валі Карзая з пістолета. В результаті той помер. Родичі Карзая уточнили, що замах було скоєно в будинку жертви. У свою чергу в оточенні Ахмеда Валі додали, що його застрелив власний охоронець.

Інші подробиці події поки не наводяться. Інформацію про вбивство Ахмеда Валі Карзая агентству Reuters підтвердили в адміністрації провінції Кандагар.

Ахмед Валі Карзай був зведеним братом президенту (у них спільний батько Абдул Ахад Карзай). Виходець з впливового пуштунського клану Попалзай, Ахмед Валі вважався найбільшим афганським наркобароном. У 2009 році американська The New York Times писала, що молодший брат президента Афганістану співпрацював з ЦРУ в обмін на грошову винагороду. За офіційними ж даними, Ахмед Валі очолював раду Кандагара.

На Ахмеда Валі Карзая не раз відбувалися замахи. Останній раз його безуспішно намагалися вбити в 2009 році: тоді кортеж чиновника обстріляли з гранатометів.

Зараз ви читаєте новину «Охоронець застрелив брата президента Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі