четвер, 08 червня 2023 20:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Німецькі танки ЗАРАЗ НАСТУПАЮТЬ на росіян – Bild

Німецькі танки ЗАРАЗ НАСТУПАЮТЬ на росіян – Bild
На кадрах вперше видно, як німецькі танки Leopard 2 наступають проти російських окупаційних військ. Фото: Bild

Українські бронетанкові формування просуваються на південь від міста Оріхів Запорізької області.

Їх очолюють щонайменше два танки Leopard 2A4. Також можна побачити бойові машини Великобританії та США, які просуваються під захистом танків, інформує Bild.

На відміну від Німеччини, яка поставила більш сучасні Leopard-2A6, Україна за останні місяці отримала близько 40 Leopard-2A4 з Польщі, Іспанії, Канади, Португалії та Норвегії.

Видання пише, що очевидно, німецькі танки наштовхнулися на шалений опір росіян. Кілька машин, схоже, потрапили на міни або були вражені артилерією. Незрозуміло, який вид техніки саме палає.︎

Видання виявило зроблені російським безпілотником зображення української атаки за 10 км на південний схід від невеликого містечка Оріхів (14 000 жителів) і приблизно за два км на північ від українсько-російського фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці мають успіх під Бахмутом, але є й сильний спротив – ЗМІ

Водночас інформації про просування з української сторони немає. Тут був запроваджений режим тиші, щоб не поставити під загрозу запланований або вже розпочатий великий наступ.

Проте з'являється все більше ознак того, що наступ уже йде повним ходом. Російські джерела повідомили про потужний обстріл українськими системами залпового вогню відповідних ділянок фронту в Запорізькій області вночі.

Поява танків Leopard також суперечить поширеній українськими експертами думці про те, що це в кращому випадку "пробні атаки" для перевірки ворога.

Судячи з усього, ЗСУ планують просуватися в Запорізькій області до Азовського моря, щоб розділити окуповані Росією території на сході та півдні України та перервати постачання, особливо в окуповану частину Херсонщини і анексований Росією Крим.

"Це, сподіваються у Києві, може призвести до розвалу окупаційних військ на півдні країни, як це було в північному Херсоні в листопаді 2022 року. У цьому випадку, за задумом українських військових планувальників, російська армія відійде з південних регіонів без необхідності ЗСУ воювати за звільнення кожного окремого міста", – припустили журналісти.

Українські війська розпочали контрнаступ проти російських загарбників.

Таким чином розпочався вирішальний етап у війні, спрямований на відновлення територіальної цілісності України. Про це 8 червня, посилаючись на анонімних офіцерів, повідомило видання The Washington Post.

Зазначається, що українські війська ввечері 7 червня посилили атаки на лінії фронту на південному сході країни.

Джерела у ЗСУ повідомили виданню, що було здійснено прорив до захоплених Росією територій.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі танки ЗАРАЗ НАСТУПАЮТЬ на росіян – Bild». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі