субота, 26 листопада 2022 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Незадоволені російські мобілізовані розколюють інформпростір РФ – ISW

Незадоволені російські мобілізовані розколюють інформпростір РФ – ISW
Мобілізовані із Серпухова Московської області записали відео з критикою командування. Фото: скріншот

У російському інформаційному просторі дедалі більше спостерігається розкол, викликаний повідомленнями про погане забезпечення мобілізованих.

Оголюються розбіжності між наративами російських "воєнкорів", "вагнерівцями" та зусиллями держави для пом'якшення проблем. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики, зокрема, звертають увагу на "бунт" мобілізованих із Серпухова Московської області. Вони 23 листопада заявили, що російське військове командування відправило їх у бій без належної підготовки та захисного спорядження, що призвело до масових втрат. Мобілізовані також поскаржились, що командування годує їх лише один раз на день, попри те, що має достатньо їжі для забезпечення.

За даними російських джерел, серпухівські мобілізовані постануть перед військовим трибуналом за дезертирство. Пізніше чоловіки записали відео, де заперечили, що вони дезертири. Мобілізовані кажуть, що готові служити на другій та третій лініях оборони, а не на передовій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропаганда не справляється: у Росії падає підтримка окупантів з боку цивільного населення

Російські військкори розділилися між закликами до співчуття та покарань мобілізованих.

Одні джерела стверджують, що ці російські військовослужбовці залишили свої позиції в Макіївці Луганської області. Кажуть, що вони також залишили інших членів свого підрозділу на страту під час здачі українським силам.

Інші військкори, яких пов'язують з ПВК "Вагнера", погодились із критикою російських проблем з навчанням та командуванням. Наближені до "вагнерівців" військкори також критикували своїх колег, які, за їхніми словами, неправомірно засуджували серпухівських мобілізованих.

"Один російський військкор навіть заявив, що військовослужбовці не відмовляються воювати, але не хочуть бути "гарматним м'ясом"", − зазначають аналітики.

Так звана російська Рада з прав людини закликала до об'єктивності під час перегляду відео мобілізованих та пообіцяла, що порушить це питання перед президентом РФ Володимиром Путіним.

Група мобілізованих із Серпухова Московської області заявили, що їх відправили на передову без належної підготовки та озброєння. За словами росіян, командування їх кинуло. Відповідне відео оприлюднили у соцмережах. Мобілізовані також розповіли про великі втрати.

Через два місяці після того, як президент Росії Володимир Путін оголосив про так звану "часткову мобілізацію", видно певні тенденції у застосуванні резервістів на фронті. Так, їхнє розгортання часто характеризується плутаниною щодо відповідності вимогам служби, недостатньою підготовкою та особистим спорядженням. Про це повідомляє міноборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Незадоволені російські мобілізовані розколюють інформпростір РФ – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі