субота, 08 липня 2023 17:08

Небо Києва від ударів захищене. На черзі – інші міста – Резніков

Небо Києва від ударів захищене. На черзі – інші міста – Резніков
8 липня минає 500 днів великої війни. Українські військові працюють над захистом Львова, Харкова, Дніпра, Запоріжжя та Одеси від ударів з повітря. У Києві майже вирішили це завдання. Фото: facebook.com/reznikovoleksii

Українським військовим вдалося вирішити завдання захисту столиці від повітряних ударів.

На черзі міста, де ще посилюють роботу протиповітряної оборони. Це Львів, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Одеса, повідомив міністр оборони Олексій Резніков у суботу, 8 липня, у Facebook.

Він зауважив, що не вірив у ймовірність російських обстрілів ракетами мирних міст, бо це "очевидно протирічило їхній меті".

"Я не міг уявити, що населення такої великої країни може тотально втратити мораль, деградувати до тваринного стану. Прояви ми бачимо не тільки у страшних злочинах, ми це чуємо у спілкуванні дітей з батьками, чоловіків з дружинами у Росії. Вони самі себе розлюднили", – написав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб було 10 збитих ракет із 10, треба F-16" – Повітряні сили про ефективність ППО цієї ночі

За словами міністра, надійний захист неба над Україною він сприймає "як особистий виклик".

"У Києві ми майже вирішили це завдання. У Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі – ще ні, але працюємо", – наголосив він.

Нічний удар по Львову має стати для партнерів України ще одним сигналом, що зволікати з передачею ЗСУ винищувачів F-16 не можна, заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Літаки раніше осені в Україні не з'являться. Однак коли їх дадуть разом з більшою кількістю систем Patriot – це допоможе захистити українське небо значно ефективніше.

Зараз ви читаєте новину «Небо Києва від ударів захищене. На черзі – інші міста – Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі