субота, 14 жовтня 2023 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Навколо міста "дуже гаряче": в Авдіївці розповіли деталі боїв

Навколо міста "дуже гаряче": в Авдіївці розповіли деталі боїв
Російські загарбники намагаються оточити Авдіївку. Фото: glavcom.ua

В Авдіївці Донецької області вперше з часу загострення боїв ніч минула без ракетних ударів по місту.

Однак, запеклі бої тривають на позиціях українських військ. Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передає Gazeta.ua.

За його словами, росіяни вже п'яту добу не припиняють штурмових дій та обстрілів навколо міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лізуть, як таргани": розповіли про пекельні бої за Авдіївку

"Дуже гаряче, дуже спекотно. Ворог намагається місто оточити. Все більше і більше нових сил накидають для реалізації своїх задач. Щодо міста - ніч більш-менш спокійно пройшла. Це перша ніч після загострення, що у місті не було ракетних ударів", - сказав Барабаш.

За його словами, російські загарбники продовжують з півночі та півдня обстрілювати українські позиції, тривають стрілецькі бої. Росіяни використовують усе наявне озброєння - дрони, артилерію танки, РСЗВ, авіацію.

Станом на ранок 14 жовтня в Авдіївці залишаються 1600 осіб. Напередодні вдалося евакуювати лише одну людину.

Усі російські спроби атакувати Авдіївку Донецької області минулої доби провалилися. Наступ загарбників може перетворитись на "биття в бетонну стіну". Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські війська продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Про це вранці 14 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Навколо міста "дуже гаряче": в Авдіївці розповіли деталі боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі