середа, 27 квітня 2022 18:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіть Гітлер погодився: воїн запропонував евакуацію з "Азовсталі" за прикладом Дюнкерка

Навіть Гітлер погодився: воїн запропонував евакуацію з "Азовсталі" за прикладом Дюнкерка
Українські воїни 62 дні перебувають у повному оточенні.

План порятунку людей з Маріуполя є. Важливо, аби світ почав втілювати його в життя.

Про це у відеозверненні в середу заявив командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський ("Волина").

Він закликав застосувати до захисників Маріуполя процедуру "екстракшн" за прикладом операції в Дюнкерку 1940 року.

Тоді військові Великої Британії і Франції були оточені німецькими військами і заблоковані у районі міста Дюнкерк.

Військам, що скупчилися на узбережжі, загрожувала катастрофа, але Гітлер наказав зупинити наступ і не наближатися до Дюнкерка ближче як на 10 км.

Вінстон Черчілль назвав події в Дюнкерку "дивом". Під час рятувальної операції евакуювали понад 300 тис. французьких і британських солдатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни депортували до фільтраційного табору 474 маріупольців

"62 дні ведемо бойові дії в повному оточенні, зараз територіально перебуваємо на заводі "Азовсталь", виконуємо завдання разом із підрозділами полку "Азов" та іншими підрозділами, які опинилися в оточенні.

В нашому угрупованні є понад 600 поранених хлопців різного ступеню тяжкості, їм дуже потрібна медична допомога, тут немає ні умов, ні препаратів, ні персоналу, який міг би їм допомогти.

Також є цивільні поранені, яким ми їм надаємо допомогу настільки, наскільки можемо. З нами перебувають сотні цивільних мешканців, десятки дітей, багато людей з обмеженими можливостями, людей похилого віку. Ситуація важка, є проблеми з водою", - заявив.

"Сьогодні мій основний посил: врятуйте гарнізон "Маріуполь". Застосуйте до нас процедуру extraction. Зараз не 1940 рік, зараз 2022 рік.

Люди тут просто загинуть. Поранені помруть, а живі - загинуть у бою, цивільні гинуть тут із нами в бункерах, приватних будинках і багатоповерхівках, де їх просто розстрілюють", - сказав командир.

Російські обстріли "Азовсталі" в Маріуполі не припиняються навіть на день, попри обіцянки окупантів.

У бомбосховищах комбінату перебувають цивільні - родини з дітьми, яких захищають українські воїни.

Російські терористи завдали по підприємству авіаудари.

Зараз ви читаєте новину «Навіть Гітлер погодився: воїн запропонував евакуацію з "Азовсталі" за прикладом Дюнкерка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі