середа, 31 серпня 2022 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

На східному фронті тривають запеклі бої – Генштаб

На східному фронті тривають запеклі бої – Генштаб
Тривають запеклі бої на східному фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На східному фронті російські загарбники не полишають спроби прорватися до адмінмежі Донецької області.

Нині запеклі бої тривають на Бахмутському та Авдіївському напрямках. А також у районах Кодеми, Зайцевого, Пісків, Первомайського й Мар'їнки, повідомляє вранці 31 серпня Генеральний штаб ЗСУ.

На Слов'янському напрямку росіяни продовжували обстріли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Стріляли біля Долини, Краснопілля, Богородичного й Вірнопілля. Авіація противника завдала удару неподалік Вірнопілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіцери й військовий пенсіонер – у російській "бригаді 200" солідне поповнення

"На Краматорському напрямку противник обстріляв із мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Веселе, Берестове, Богородичне, Тетянівка, Закітне, Мала Піскунівка, Григорівка, Верхньокам'янське, Спірне, Івано-Дар'ївка. Ударів авіації ворога зазнали території неподалік Спірного та Івано-Дар'ївки", – ідеться у зведенні.

На Бахмутському напрямку також зафіксовано обстріли з артилерії різних типів. Ворог бив біля Бахмута, Бахмутського, Соледара, Яковлівки, Зайцевого, Майорська та Кодеми. Противник намагався просунутися у напрямках Бахмута, Веселої Долини й Зайцевого, але успіху не мав і відійшов.

Загарбники намагаються встановити контроль над Кодемою, тривають бої.

На Авдіївському напрямку противник стріляв з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Авдіївки, Опитного, Уманського, Первомайського, Старомихайлівки й Нью-Йорка.

Намагався ворог наступати у напрямках Красногорівки та Мар'їнки. Але традиційно зазнав втрат і відступив.

Країна-агресорка Російська Федерація планувала захопити Донецьку область до кінця серпня. Але це ворогу не вдалося. На Донбасі – прапор України й українські герої. Про це сказав президент Володимир Зеленський.

Напередодні українські захисники відбили російських окупантів на Слов'янському, Бахмутському й Авдіївському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «На східному фронті тривають запеклі бої – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі