вівторок, 30 серпня 2022 18:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські воїни відбили росіян – ті перегруповуються на одному з напрямків
3

Українські воїни на бронетранспортерах
Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua
Артилерійська установка у полі.
Віримо в Повітряні сили ЗСУ

Українські захисники відбили російських окупантів на Слов'янському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Ворог посилює угруповання військ на Курахівському напрямку на Донеччині. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Слов'янському – окупанти спробували наступати у напрямку Шнурків. Зазнали вогневого ураження від ЗСУ і відійшли. Втрати уточнюються.

На Бахмутському – ворог намагався просунутися наступальними діями у напрямках Зайцевого, Веселої Долини і Бахмута, успіху не мав, відійшов.

З декількох напрямків одночасно загарбники намагаються встановити контроль над селом Кодема на Донеччині, тривають бої.

На Авдіївському – росіяни наступальними і штурмовими діями намагалися покращити тактичне положення у напрямках Опитного, Авдіївки, Первомайського і Красногорівки. Зазнали значних втрат і відступили.

"На Донецькому напрямку противник посилює угруповання військ на Курахівському напрямку за рахунок перегрупування окремих підрозділів зі складу Центрального військового округу", – пише Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбиту базу росіян у Херсоні зняли на відео

Сили оборони ведуть позиційні бої для покращення тактичного положення по лінії зіткнення.

Українські підрозділи зосереджують основні зусилля на вогневому ураженні пунктів управління, засобів протиповітряної оборони, складів з боєприпасами і порушенні функціонування системи логістичного забезпечення противника.

На Слов'янському напрямку окупанти обстріляли із ствольної артилерії і реактивних систем залпового вогню неподалік Пришиба, Гусарівки і Краснопілля.

На Краматорському – росіяни обстріляли райони Богородичного, Слов'янська, Григорівки, Спірного, Переїзного і Виїмки. Ворог наносив авіаційні удари біля Григорівки і Пришиба.

На Бахмутському – окупанти стріляли із танків, ствольної та реактивної артилерії біля Бахмута, Соледара, Білогорівки, Зайцевого і Кодеми.

Росіяни завдали ракетного удару по району міста Костянтинівка.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв із мінометів та артилерії неподалік Марʼїнки, Веселого, Опитного і Новомихайлівки.

На Новопавлівському – обстрілював території поблизу Павлівки, Пречистівки, Новоукраїнки і Новополя.

За 188 днів ЗСУ знищили 47 550 російських окупантів, 4294 їхніх броньованих машин, 1954 танки, 234 літаки й 204 гелікоптери.

Окупанти хочуть повністю захопити Луганську і Донецьку області, повідомляв Генштаб ЗСУ.

Удари української армії по мостах через Дніпро дозволили відрізати окупантів на правобережній частині Херсонщини від постачання озброєння та особового складу з Криму.

Зараз ви читаєте новину «Українські воїни відбили росіян – ті перегруповуються на одному з напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі