пʼятниця, 22 вересня 2023 18:52

Спецтема: Війна Росії проти України

На параді в Ірані показали дрон з рекордним радіусом дії

На параді в Ірані показали дрон з рекордним радіусом дії
В Ірані показали "безпілотник з найбільшим у світі радіусом дії". Фото: скріншот

На параді в Тегерані в річницю війни Ірану з Іраком (1980-1988 роки) було показано нову військову техніку.

Зокрема, показали "безпілотник з найбільшим у світі радіусом дії", а також балістичні та гіперзвукові ракети. Про це повідомляє Reuters із посиланням на публікації іранських державних медіа.

За твердженнями іранських ЗМІ, на параді були представлені дрони Mohajer, Shahed та Arash. БПЛА типів Mohajer та Shahed давно надані Іраном Росії та застосовуються нею у війні проти України; Arash, ймовірно, є новою розробкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Ірану закликав РФ і Україну провести переговори

Як пише Reuters, минулого місяця Іран заявив, що створив удосконалену модель Mohajer-10 зі збільшеними дальністю (до 2000 км), тривалістю польоту (до 24 годин) та корисним навантаженням (до 300 кг, у Mohajer-6 корисне навантаження вдвічі менше).

Співпраця між Іраном та Російською Федерацією продовжується. Не виключено, що Росія може отримати від Ірану не лише ударні дрони Shahed, а й Mohajer-6.

Нещодавно Іран презентував новий дрон Mohajer-10. Максимальна тривалість польоту цього безпілотника складає добу. Він здатен літати на висоті 7 тис. м.

Зараз ви читаєте новину «На параді в Ірані показали дрон з рекордним радіусом дії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі