середа, 16 березня 2011 10:48

На Харківщині п'яного лікаря звинувачують у смерті пораненого

На Харківщині п'яного лікаря звинувачують у смерті пораненого

На Харківщині у реанімаційномувідділені Золочівської Центральної районної лікарні від ножових поранень помер чоловік. Родичі загиблого звинувачують у його смерті медика, який, за їхніми словами, ледве стояв на ногах і не зміг надати необхідну допомогу пораненому.

Натомість сам лікар запевняє, що врятувати чоловіка могло лише диво, пише "Сегодня".

Як повідомляється, подія сталася 11 березня. 42-річний Сергій Ковальський виграв в карти у товариша, але той віддавати гроші не побажав і кілька разів штрикнув суперника ножем.

Поранений побіг просити селян викликати "швидку". До приїзду медиків чоловік знаходився в свідомості, в лікарні він навіть встиг розповісти міліціонерам про те, що сталося, але через чотири години помер.

Родичі загиблого звинувачують у його смерті завідувача реанімаційним відділенням Анатолія Троценко, який того дня був на чергуванні. На їх думку, поранений вижив би, якщо б допомогу надали вчасно. Їх підтримала міліція.

"Коли в лікарню приїхали співробітники райвідділу, поранений знаходився в свідомості, а лікар ледве тримався на ногах, хитався, говорив щось невиразне і від нього йшов сильний запах спиртного. Крім того, доктор відмовився пройти медобстеження і здати кров на аналіз", - повідомив начальник слідчого відділення Золочівського РВ Роман Боріщук.

Проте сам лікар запевнив, що причиною смерті чоловіка було дуже важке поранення.

"Робити такі складні операції ми не можемо, тому відразу ж викликали санавіацію з Харкова. Але у нього було внутрішня кровотеча, вся кров з рани йшла в шлунок. З такою травмою у нього практично не було шансів вижити", - заявив Троценко.

Він також відзначив, що на чергуванні був абсолютно тверезий.

"Я хворий на діабет, спиртне не вживаю, а здавати кров на аналіз відмовився, тому що правоохоронці не пред'явили мені звинувачення", - заявив лікар.

Наразі міліція перевіряє, чи могли дії або бездіяльність лікаря спричинити смерть пораненого.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині п'яного лікаря звинувачують у смерті пораненого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі