субота, 13 квітня 2024 07:02

На голову Херсонської ОВА Прокудіна готували замах - Малюк

На голову Херсонської ОВА Прокудіна готували замах - Малюк
Голову Херсонської ОВА Олександра Прокудіна хотіли вбити. Фото: ukrinform.ua

Служба безпеки України попередила замах на голову Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна.

Замах разом з ворожими спецслужбами намагався влаштувати житель Херсона. Про це під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад розповів голова СБУ Василь Малюк, повідомляє "Дзеркало тижня".

За його словами, підозрюваного у замаху затримали 10 квітня.

"Він організовував разом із ворожими спецслужбами замах на Прокудіна. З глибини 12 км було запущено новий зразок ворожого fpv-дрону", - сказав Малюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ формує свою агентуру в українських тюрмах: СБУ викрила ув'язненого - агента ФСБ

Чоловік корегував вогонь, будучи на місці. Співробітники СБУ його затримали на завершальному етапі замаху. Також вдалося посадити дрон.

"Безпосередньо на місці візуальне спостереження здійснював цей негідник, він і коригував вогонь по машині Прокудіна. Все це вдалося задокументувати. Його затримано на стадії завершеного замаху. Ворожий дрон, за рахунок наших хлопців, посаджений вчасно", - додав Малюк.

Він також розповів, що СБУ постійно протидіє проникненню ворога на об'єкти критичної інфраструктури, локації підприємств ОПК.

"Серед крайніх реалізацій - затриманий агент ФСБ у Дніпрі, який знімав на телефон ТЕС і готував відповідні удари. Разом з колегами з внутрішньої безпеки Нацполіції затримали колишнього міліціонера на Запоріжжі, який працював дуже тісно по об'єктах ОПК. Затримано декількох співробітників Укрзалізниці, які надавали інформацію ворогу, щодо логістичних переміщень зброї і засобів ураження", - сказав Малюк.

За його словами, минулого року загалом в Україні було виявлено та задокументовано 47 агентурних мереж.

"Усі ці негідники затримані", - наголосив голова СБУ.

Військова контррозвідка Служби безпеки затримала інформатора ФСБ у лавах ЗСУ, який коригував ракетно-дронові удари РФ по Донеччині.

Фігурантом виявився контрактник однієї з бойових бригад Сил оборони, що дислокується на території східного регіону.

Зараз ви читаєте новину «На голову Херсонської ОВА Прокудіна готували замах - Малюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі