вівторок, 27 серпня 2024 00:20

Спецтема: Війна Росії проти України

На фронті за минулу добу відбулось майже 150 бойових зіткнень - Генштаб

На фронті за минулу добу відбулось майже 150 бойових зіткнень - Генштаб
Генштаб опублікував оперативну інформацію під кінець 26 серпня. Фото: Мілітарний

За добу 26 серпня на фронті російсько-української війни відбулося 148 бойових зіткнень.

Росіяни завдали один ракетний удар, застосувавши 127 ракет, 59 авіаційних ударів із застосуванням 81 КАБ, 649 ударів дронами-камікадзе та здійснив майже 3200 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

На Харківському напрямку окупанти впродовж дня здійснили атаку поблизу Вовчанська.

На цьому напрямку втрати ворога склали 62 окупанти загиблими та пораненими, знищено танк, бойову броньовану машину, дві артилерійські системи та три одиниці атомобільної техніки. Крім того, пошкоджено танк, чотири артилерійські системи та вісім одиниць автомобільної техніки ворога.

На Куп'янському напрямку Силами оборони відбито 14 атак противника в районі населених пунктів Новоосинове, Глушківка, Стельмахівка та Андріївка.

На Лиманському напрямку росіяни атакували 18 разів, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївки, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку наші захисники відбивали сім штурмових дій ворога в районах Спірного, Верхньокам'янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку чотири спроби загарбників просунутися поблизу Часового Яру зазнали невдачі.

На Торецькому напрямку ворог 11 разів намагався вклинитися в нашу оборону. Атака в районі Нью-Йорку продовжується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський мав тривалу розмову з Сирським. У Курській області стало більше нашого контролю

На Покровському напрямку відбулось 56 наступальних і штурмових дій ворога в районах населених пунктів Калинове, Воздвиженка, Новоолександрівка, Пантелеймонівка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Новогродівка, Мемрик, Михайлівка, Карлівка.

Окупанти за добу втратили майже дві сотні військових вбитими та пораненими, також українськими військовослужбовцями знищено дві артилерійські системи, два міномети та три одиниці автомобільної техніки. Окрім того, пошкоджено одну артсистему і чотири автомобіля.

На Курахівському напрямку нараховується 14 бойових зіткнень. Загарбники зберігають активність, намагаючись просунутись в районах населених пунктів Красногорівка, Гостре, Георгіївка та Костянтинівка.

На Времівському напрямку відбулося 20 боєзіткнень в напрямку Водяного та Вугледара.

На Придніпровському напрямку підрозділи наших військ відбили три спроби противника атакувати наші позиції в острівній зоні, противник успіху не мав.

За 914 днів втрати російських окупаційних військ становили 608 820 осіб, 16 648 броньованих машин, 8551 танк, 367 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

За минулий тиждень втрати ворога були понад 8 тис. особового складу і майже 1,5 тис. одиниць озброєння і техніки.

Зараз ви читаєте новину «На фронті за минулу добу відбулось майже 150 бойових зіткнень - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі