четвер, 20 жовтня 2011 14:24

На Чернігівщині неподалік від залізничних колій знайшли вибухівку

16 жовтня двоє працівників залізниці, що обкошували прилеглу до рейок територію неподалік від села. Червоний Плугатар Талалаївського району, в лісосмузі натрапили на артилерійський снаряд. За їх викликом, до місця надзвичайної події прибули працівники районних відділів УМНС та УМВС.

Про це повідомили у прес-службі МНС у Чернігівській області.

"Оглянувши небезпечний предмет, фахівці МНС встановили, що це артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Великої Вітчизняної війни. За словами старожил села, у роки війни саме тут було підірвано вагон з боєприпасами", - розповів підполковник служби цивільного захисту Геннадій Зірка.

До приїзду групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УМНС в області, співробітники міліції охороняли небезпечне місце.

Протягом 17-18 жовтня піротехніки ретельно обстежили лісосмугу і територію та додатково виявили цілий арсенал боєприпасів - 13 артснарядів калібру 152 мм, 19 - калібру 122 мм, 1 - калібру 76 мм та 3 артснаряди калібру 75 мм. Роботи ускладнювались тим, що вибухонебезпечні предмети доводилось обережно викапувати з ґрунту через їх небезпечний стан. Загальна кількість виявлених боєприпасів склала 37 одиниць, які 18 жовтня у спеціально відведеному місці і були знищені піротехніками УМНС в області.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині неподалік від залізничних колій знайшли вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі