понеділок, 22 серпня 2022 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

На Черкащині "спакували" розвідувальників позицій HIMARS
8

Затримали розвідувальників позицій Himars на Донеччині
Фото: ssu.gov.ua
Затримали розвідувальників позицій Himars на Донеччині
Затримали розвідувальників позицій Himars на Донеччині
Затримали розвідувальників позицій Himars на Донеччині
Затримали розвідувальників позицій Himars на Донеччині

На Черкащині викрили двох інформаторів ворога, які коригували ракетні удари по території Донецької області та передавали розвіддані щодо позицій HIMARS на Східному фронті.

За "наводкою" цих жителів Донеччини агресори здійснили обстріл по водозабірній системі у місті Селидове, заявив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко 22 серпня. Зараз там відсутнє водопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець із російським паспортом "зливав" окупантам дані про ЗСУ

"Насамперед зловмисники розвідували та передавали окупантам точні координати місць дислокації особового складу і техніки Збройних сил України, зокрема бойових позицій реактивних артилерійських систем HIMARS. Крім того, вони збирали інформацію про геолокацію та функціонування місцевих об'єктів критичної інфраструктури. Одержану розвідінформацію зловмисники передавали через одного з посадовців так званої народної міліції невизнаної ДНР, надаючи йому фото з позначками об'єктів на електронних картах", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник із Сумщини довів до околиць Києва понад 120 ворожих танків

Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру у колабораційній діяльності. Суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Харкові затримали завчасно впровадженого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий співробітник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині "спакували" розвідувальників позицій HIMARS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі