пʼятниця, 19 серпня 2022 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Українець із російським паспортом "зливав" окупантам дані про ЗСУ
6

У Донецькій області викрили мешканця Дружківки з російським паспортом, який відстежував місця дислокації та передавав ворогу інформацію про переміщення та розташування Збройних сил України.

Злочинцю повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про ЗСУ, звітує 19 серпня Офіс генпрокурора.

"2014 року мешканець Дружківки переїхав до російського міста Ярославль та, не відмовившись від громадянства України, отримав громадянство Російської Федерації. У подальшому під час проходження строкової служби в Костромі у лавах збройних сил держави-агресорки чоловік отримав спеціальність механіка-водія бойових машин повітряно-десантних військ", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник із Сумщини довів до околиць Києва понад 120 ворожих танків

2020 року він використав російський паспорт для виїзду за кордон та повернувся до України. ФСБ перекинула його для проведення розвідувально-підривної діяльності під виглядом мирного мешканця Донеччини. У серпні 2022 року, підтримавши загарбницьку політику РФ із військового вторгнення, він став служити окупантам.

Викрили мешканця Дружківки з російським паспортом
Фото: ssu.gov.ua
Викрили мешканця Дружківки з російським паспортом
Викрили мешканця Дружківки з російським паспортом
Викрили мешканця Дружківки з російським паспортом
Викрили мешканця Дружківки з російським паспортом

"Підозрюваний передавав ворогу через месенджер геомітки місць перебування військовослужбовців, техніки та складів із боєприпасами ЗСУ, розташованих на території міста Дружківки та Покровського району Донецької області", – додали у відомстві.

Водночас у ході контрдиверсійної "зачистки" прифронтових районів на сході нашої держави співробітники Служби безпеки України затримали ще одного російського агента у місті Білицьке Донецької області. Він "звітував" окупантам про маршрути переміщення військової техніки ЗСУ у прифронтових районах.

Обом затриманим обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Харкові затримали завчасно впровадженого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий співробітник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «Українець із російським паспортом "зливав" окупантам дані про ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі