вівторок, 02 травня 2023 23:50

Спецтема: Війна Росії проти України

На 9 травня можливі обстріли: розвідники закликають не ігнорувати повітряні тривоги

На 9 травня можливі обстріли: розвідники закликають не ігнорувати повітряні тривоги
Розвідники закликають не ігнорувати повітряні тривоги. Фото: Укрінформ

9 травня, як і в будь-який інший день слід уважно ставитись до сигналів повітряної тривоги.

Кожен день в Україні – це день потенційної небезпеки ракетних ударів з боку держави-агресора, заявив у коментарі для ТСН.ua речник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Подібні дати можуть бути використані агресором для різного роду провокацій. Як по відношенню до України, так і по відношенню до власного цивільного населення, сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дедалі більше ознак наближення українського наступу" - The New York Times

"Ми вже неодноразово були свідками, як і в 90-х роках ФСБ підривало будинки з цивільним населенням, звинувачуючи в цьому якихось інших начебто терористів. Є всі підстави вважати, що подібні провокації російські силовики можуть робити і цього разу, в ці дати", – зазначив спікер.

Він запевнив, що сили безпеки і оборони робитимуть все від них залежне.

Російське міністерство оборони різко змінило риторику перед українським контрнаступом.

Міноборони РФ тепер активно описує ракетні обстріли України, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Вороже міністерство 1 травня заявило, що удари були завдані по українських військово-промислових об'єктах, а виробництво військової сировини нібито було "успішно зруйновано". Так звані російські військові блогери стверджували, що ракети РФ нібито вразили українські системи протиповітряної оборони, а також транспортний вузол у Павлограді на Дніпропетровщині.

Зараз ви читаєте новину «На 9 травня можливі обстріли: розвідники закликають не ігнорувати повітряні тривоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі