вівторок, 02 травня 2023 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль різко змінив риторику щодо ракетних обстрілів України: у чому причина

Кремль різко змінив риторику щодо ракетних обстрілів України: у чому причина
1 травня РФ заявила, що вдарила по українським військово-промисловим об'єктах. Фото: pixabay.com

Російське міністерство оборони різко змінило риторику перед українським контрнаступом.

Міноборони РФ тепер активно описує ракетні обстріли України, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Російські війська завдали чергового масштабного ракетного удару в ніч проти 1 травня.

"Вороже відомство нещодавно змінило свою риторику та активно описує ракетні кампанії, ймовірно, намагаючись зобразити проактивний підхід до зростання стурбованості російського інформаційного простору щодо українського контрнаступу", – вважають американські аналітики.

Водночас міноборони Росії 1 травня заявило, що удари були завдані по українських військово-промислових об'єктах, а виробництво військової сировини нібито було "успішно зруйновано". Так звані російські військові блогери стверджували, що ракети РФ нібито вразили українські системи протиповітряної оборони, а також транспортний вузол у Павлограді на Дніпропетровщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командири російської армії готують внутрішній "переворот"

"Українські джерела повідомили, що дев'ять стратегічних бомбардувальників Ту-95 і два Ту-160 злетіли із Мурманської області та поблизу Каспійського моря і випустили 18 крилатих ракет Х-101/555 по Україні. Українська ППО збила 15 ракет. Геолокаційні кадри з Павлограда Дніпропетровської області показують, що одна з ракет влучила у Павлоградський хімічний завод і спричинила сильний вибух", – зазначили експерти.

В більшості регіонів України і в Києві вночі, 1 травня, було оголошено повітряну тривогу. Повідомляли про роботу ППО у різних регіонах.

Усі ракети та ворожі дрони у небі над столицею були збиті, повідомив у понеділок вранці начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Вночі проти 1 травня росіяни атакували Україну із літаків. Ворог випустив 18 ракет із дев'яти Ту-95 з району Оленєгорська в Мурманській області РФ і двох Ту-160 із району Каспійського моря. Повітряні сили ЗСУ знищили 15 ракет.

Зараз ви читаєте новину «Кремль різко змінив риторику щодо ракетних обстрілів України: у чому причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі