вівторок, 04 квітня 2023 14:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Московський піп благословляв колони окупантів на Харківщині

Служба безпеки України викрила колишнього настоятеля храму, який благословляв російських військових під час окупації у Харківській області.

У період тимчасової окупації частини області протоієрей організував постановочну церковну ходу до Дня хрещення Київської Русі, до якої намагався залучити місцевих жителів. Про це СБУ повідомила у вівторок.

Прізвища не називають. Опублікували фото.

Автор: СБУ
  Протоієрей втік до РФ, розповіла СБУ
Протоієрей втік до РФ, розповіла СБУ

За даними контррозвідки, під час "заходу" він благословляв російських окупантів та освячував їхні колони військової техніки у Куп'янському районі.

Увесь "процес" протоієрей наказав своїм поплічникам зафіксувати на камеру для подальшого оприлюднення на кремлівських медіаресурсах.

"Таким чином ворог намагався імітувати "підтримку" загарбників з боку місцевих вірян", – пише СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги", "Євросолідарність" і "Голос" написали проєкт: подробиці

Під час звільнення від окупантів Харківщини зловмисник разом із сім'єю втік на територію Російської Федерації.

Там його призначили настоятелем Православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Твєрської і Кашинської єпархії Російської православної церкви.

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за кримінальною статтею – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.

Торік восени СБУ провела контррозвідувальні заходи на об'єктах РПЦ в Україні. На території єпархій знайшли російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку ОПЗЖ і "методички" голови РПЦ Гундяєва щодо поширення ворожої пропаганди.

1 квітня СБУ повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу (Петру Лебедю). Той робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії країни-агресора Російської Федерації.

Суд обрав йому цілодобовий домашній арешт до 30 травня.

Зараз ви читаєте новину «Московський піп благословляв колони окупантів на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі