пʼятниця, 16 червня 2023 13:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми знаємо що ми робимо": Сирський повідомив про ситуацію на фронті

"Ми знаємо що ми робимо": Сирський повідомив про ситуацію на фронті
Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський розповів про ситуацію в зоні відповідальності Східного угруповання військ. Фото: t.me/militarymediacenter

Ситуація в зоні відповідальності Східного угруповання військ залишається напруженою.

Попри наступ українських військ на півдні та втрату території і населених пунктів, противник продовжує переміщувати окремі найбільш боєздатні частини на Бахмутський напрямок. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Свої дії росіяни поєднують з потужним артилерійським вогнем та ударами штурмової і армійської авіації по позиціях українських військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ триває – показали свіжі карти боїв

"Разом з тим, ми продовжуємо вести наступальні дії на окремих напрямках, займаючи панівні висоти, лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута. Розуміючи це, ворожі підрозділи чинять відчайдушний опір", ‒ зазначив Сирський.

За його словами, у такій ситуації плани українських військ потребують періодичного корегування і уточнення.

"Саме цьому зараз присвячена моя робота у військах. Провів зустріч з командирами частин, обговорили проблемні питання, визначили шляхи їх вирішення. І, звичайно, я зустрівся з нашими військовослужбовцями низки частин, які беруть безпосередню участь в наступальних діях, вручив кращим з них відзнаки, цінні подарунки і грошові премії. Як і завжди, ми знаємо що ми робимо, для чого і як", ‒ наголосив Сирський.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 16 червня Генеральний штаб Збройних сил України. Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Зараз ви читаєте новину «"Ми знаємо що ми робимо": Сирський повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі