пʼятниця, 16 червня 2023 06:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив хороші новини з передової

Генштаб повідомив хороші новини з передової
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 478-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 16 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень.

"Авіація сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також нашими захисниками було знищено 20 іранських ударних дронів типу Shahed-131/136, БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10" та ще три розвідувальних безпілотника", – йдеться у повідомленні.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два пункти управління, зенітно-ракетний комплекс С-300, чотири райони зосередження особового складу та військової техніки противника, три склади боєприпасів та сім артилерійських підрозділів РФ на вогневих позиціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки Leopard і десятки БТР: ще одна країна надасть допомогу Києву

На Волинському та Поліському напрямках фронту оперативна обстановка лишається без суттєвих змін.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Стельмахівки на Луганщині та Виїмки, Веселого і Роздолівки на Донеччині.

Водночас на Мар'їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки ворога в районах Мар'їнки, Красногорівки та Новомихайлівки.

На Бахмутському напрямку протягом доби агресор вів безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямках Новомихайлівки та Водяного Донецької області, але успіху не мав.

Контрнаступ Збройних сил України на Запорізькому напрямку ускладнюють російські засоби радіоелектронної боротьби. Це є ключовим чинником, який ускладнює український контрнаступ, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив хороші новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі