пʼятниця, 16 червня 2023 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали ключовий чинник, що ускладнює контрнаступ ЗСУ

Назвали ключовий чинник, що ускладнює контрнаступ ЗСУ
Російські засоби радіоелектронної боротьби є ключовим чинником, який ускладнює контрнаступ українських військ на півдні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ Збройних сил України на Запорізькому напрямку ускладнюють російські засоби радіоелектронної боротьби.

Це є ключовим чинником, який ускладнює український контрнаступ, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Російський воєнкор стверджує, що комплекси радіоелектронної боротьби РФ заважають українським військам використовувати високоточні боєприпаси, керовані за GPS-координатами, та сильно порушують український радіозв'язок", – йдеться у свіжому звіті ISW.

Російська армія використовує комплекси РЕБ "Мурманськ-БН" для виведення з ладу датчиків українських засобів повітряної розвідки, а комплекси РЕБ "Красуха-4" – для придушення зв'язку з супутниковими сигналами в радіусі 300 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ризики, провали та успіхи першого тижня українського наступу

В ISW раніше оцінювали, що російські засоби РЕБ мають вирішальне значення для ускладнення контратак ЗСУ на Запорізькому напрямку. Водночас незрозуміло, чи є успішна тактика радіоелектронної боротьби наслідком переважаючих можливостей або вдосконаленого застосування цих комплексів.

"Початкові українські контрнаступальні та російські оборонні операції не варто екстраполювати для прогнозування результатів усіх українських наступальних операцій", – звітують аналітики.

На Бахмутському напрямку тривають наступальні дії на напрямках Роздолівка - Краснополівка та Брехівка – Ягідне, є успіх. На Берднянському та Маріупольскому напрямках тривають наступальні дії. На всіх напрямках наступу є просування. Близько кілометра на кожному.

Росія веде відчайдушну боротьбу перед обличчям контрнаступу України. Якщо вона програє цю битву, то зрештою програє війну, сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ключовий чинник, що ускладнює контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі