середа, 25 квітня 2012 10:04

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Мати Оксани Макар зняла з рахунків майже півтора мільйона гривень

Мати Оксани Макар зняла з рахунків майже півтора мільйона гривень
Донька померла, щоб дати іншим шанс вижити, - мама Оксани Макар. Фото: compromat.ua

Тетяна Суровицькя, мати Оксани Макар, зняла з рахунку гроші, щоб купити два енцефалографа для місцевої лікарні швидкої допомоги. Там уже більше місяця лежить в комі 19-річна Олександра Попова, яку побили 10 березня, пишуть "Новости-N".

Обладнання з Німеччини привіз бізнесмен Рейко Опітц. Скільки коштують прилади - невідомо. Чеків або накладних лікарні не передали. За словами миколаївських медиків, вартість одного енцефалографа оцінюють в $80 тис. - 640 тис. грн. Німецький бізнесмен взяв на себе всі витрати, пов'язані з доставкою та митним оформленням.

"Тетяна Суровицька дала більшу частину суми. Скільки саме - сказати не можу. Але ми були сьогодні у банку - у неї не залишилося більше ні цента, - говорить Рейко Опітц. Він - власник газети "Берлінер цайтунг Тагет". - Про зґвалтування і спалювання Оксани Макар ми написали одними з перших у Європі. Після публікації до редакції прийшло кілька тисяч листів читачів, тому я вирішив допомогти Оксані. Домовився, щоб її прийняла найкраща клініка Німеччини. Замовив літак. Але ми не встигли - вона померла. Я запитав у матері, чим ми можемо допомогти. Вона відповіла: "Давайте врятуємо життя Саші Попової".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертва миколаївського садиста Олександра Попова прийшла до тями після 40 днів коми

Після консультації з лікарями купили енцефалографи.

"Я віддала всі гроші, які надсилали українці для лікування Оксани, і висунула працівникам лікарні єдину вимогу: обладнання повинно носить ім'я моєї дочки Оксани Макар, - каже Тетяна Суровицька. - Вона померла, щоб дати іншим шанс вижити".

Оксани Макар не стало 29 березня. На її порятунок українці пожертвували 1,47мільйона грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Мати Оксани Макар зняла з рахунків майже півтора мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі