субота, 21 травня 2022 16:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Масова страта в Бучі: журналісти встановили особу одного з російських катів

Назвали ім' я одного з російських військових, який брав участь у страті дев'ятьох мешканців Бучі під Києвом і потрапив на відео, поширене The New York Times .

Це може бути 37-річний Чингіз Атантаєв. Ідентифікувати його вдалося журналістам видання "Важные истории" завдяки послугам сервісу з розпізнавання осіб, а також зібраних журналістами подробиць біографії військового. Видання також опублікувало його фото.

Автор: t.me/istories_media
  Із великою ймовірністю, на фото NYT  праворуч  стоїть російський десантник  37-річний Чингіз Атантаєв, який вбивав цивільних у Бучі під Києвом
Із великою ймовірністю, на фото NYT праворуч стоїть російський десантник 37-річний Чингіз Атантаєв, який вбивав цивільних у Бучі під Києвом

Атантаєв - уродженець російського Магадана, який вже тривалий час живе у Пскові. Саме там дислоковані 104-й та 234-й десантно-штурмові полки (військова частина 32515 та військова частина 74268 відповідно). Саме військові цих частин, за повідомленням NYT, займалися зачисткою Бучі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катував, убивав, примушував нюхати трупи: назвали першого підозрюваного росіянина у звірствах у Бучі

Атантаєв у своїх соцмережах підписаний на численні групи, пов'язані з армією, зброєю та бойовими єдиноборствами. Також відомо, що 2017 року чоловік домагався покращення житлових умов та подавав до псковського суду позов до міноборони "про визнання неповнолітньої доньки його дружини членом сім'ї військовослужбовця".

На сторінку в соцмережі "Вконтактє" Атантаєв востаннє заходив 12 квітня.

Журналісти зателефонували його дружині Тетяні Чеснак, проте вона відмовилася зв'язати їх із Чингізом та відповідати на запитання про чоловіка. Сказала, що статтю американського видання вважає "однозначно фейком".

"Самі гляньте, солдати там гладко поголені. Як ви гадаєте, вони там у такому вигляді ходили чи що? Тому, де вони взяли ці фотографії - взагалі незрозуміло", - сказала дружина російського бійця.

Видання The New York Times 20 травня опублікувало матеріал, про вбивство російськими військовими дев'яти жителів Бучі Київської області. Окупанти знайшли в одному з будинків чоловіків, допитали їх, відвели у двір будівлі неподалік та розстріляли.

Свою статтю видання супроводило кадрами з камери відеоспостереження, розташованої через дорогу від місця страти. На відеозаписі зафіксовані російські десантники, що стоять на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Масова страта в Бучі: журналісти встановили особу одного з російських катів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі