понеділок, 02 травня 2022 16:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Катував, убивав, примушував нюхати трупи: назвали першого підозрюваного росіянина у звірствах у Бучі
3

Встановили першого підозрюваного в убивствах у місті Буча на Київщині - командира підрозділу нацгвардії РФ Сергія Колоцея.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова і опублікувала фото розстріляних цивільних.

"Це фото стало одним із символів звірств у Бучі - тіла розстріляних цивільних зі зв'язаними за спиною руками на вулиці Яблунській.

На світлині троє жертв, четвертий убитий у кадр не потрапив. У трьох - вогнепальні поранення голови, у четвертого чоловіка прострілені внутрішні органи та скелет. Усі вони стали жертвами окупантів", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти знайшли бурятів, які скоювали воєнні злочини під Києвом

"На другому фото - командир підрозділу управління федеральної служби військ нацгвардії РФ Ульяновської області. У білоруському поштовому відділенні з колегами відправляє намародерене по домівках наших співвітчизників. Його "подарунок" з України в Ульяновськ - капот автомобільного багажника", - розповіла генпрокурорка.

Прокурори Бучі й поліцейські встановили, що саме цей військовослужбовець убив 18 березня чотирьох беззбройних чоловіків у Бучі.

29 березня він же катував, примушуючи зізнатися в підривній діяльності проти російської армії ще одного цивільного.

Він забрав проукраїнськи налаштованого місцевого мешканця "на підвал", де бив його руками, прикладом автомата й гардою ножа.

"Чоловіка вивозили на місце страти. Там, імітуючи розправу, стріляли біля його вуха. Окремим збоченим видом знущання і залякування потерпілого було примушування його нюхати мертву людину", - додала генпрокурорка.

На підставі зібраних доказів, показань потерпілого й портретної експертизи, прокурори Бучанської окружної прокуратури повідомили росгвардійцю про підозру в жорстокому поводженні із цивільним населенням та інших порушеннях законів і звичаїв війни, поєднаних з умисними вбивствами.

"Окрема подяка знову "Слідство-інфо", які допомагали слідству. Зараз ми перевіряємо його на причетність також до інших убивств у Бучі", - пише Венедіктова.

"Якщо ви впізнаєте цього російського військовослужбовця і маєте свідчення про його причетність до інших звірств - надсилайте докази на наш загальний хаб - warcrimes.gov.ua
або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75; Бучанської окружної прокуратури: 063-530-69-06", - звертається генпрокурорка.

Від рук російських терористів загинули 1187 мирних мешканців Київщини. З них 412 - закатовані й убиті жителі Бучі.

Командувачу Східного військового округу збройних сил РФ Олександрові Чайку повідомили про підозру. Російський генерал два тижні проживав у захопленому дитячому садочку в селі біля Бучі. З дитсадка окупант віддавав накази щодо ведення бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Катував, убивав, примушував нюхати трупи: назвали першого підозрюваного росіянина у звірствах у Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі