пʼятниця, 29 квітня 2022 16:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У Бучі знайшли ще тіла вбитих цивільних

У Бучі знайшли ще тіла вбитих цивільних
Впродовж учорашнього дня на Київщині знайшли 26 тіл загиблих. Фото: Людмила Денісова

На звільнених від російських окупантів землях продовжують виявляти свідчення жахливих воєнних злочинів і катувань мирного населення. 1187 тіл мирних мешканців Київщини, які загинули від рук російських терористів, уже виявили правоохоронні органи.

З них 412 - це тіла закатованих і вбитих жителів Бучі, повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Telegram.

Учора на Київщині знайшли 26 тіл загиблих. Розбирання завалів і пошук убитих тривають. Ще понад 200 осіб залишаються зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як Київ долає наслідки ракетного удару

У Тростянці на Сумщині слідчі задокументували близько 20 фактів катування російськими військовими місцевого населення. У місцях, де людей піддавали тортурам, виявили кийки, кайданки, металеві кліщі та одяг потерпілих зі слідами крові.

Росіяни й бойовики так званих Л/ДНР забирали людей і стріляли у тварин.

"Закликаю Комісію ООН із розслідування порушень прав людини під час воєнного вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів і порушень прав людини Росії в Україні", - написала Денісова.

Внаслідок ракетного обстрілу житлового будинку 28 квітня в Шевченківському районі постраждали 10 осіб, чотирьох госпіталізували.

Зараз ви читаєте новину «У Бучі знайшли ще тіла вбитих цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі