субота, 10 грудня 2022 14:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Кубраков повідомив про масштаби руйнування енергоінфраструктури

Кубраков повідомив про масштаби руйнування енергоінфраструктури
Близько 50% критичної електроенергетичної інфраструктури України було значно пошкоджено. Фото: Главком

Майже половина критичної електроенергетичної інфраструктури в Україні значно пошкоджена внаслідок обстрілів РФ.

Деякі об'єкти повністю зруйновані. Про це в коментарі СNN повідомив віцепрем'єр-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Майже 50 відсотків критичної електроенергетичної інфраструктури України значно пошкоджено, а деяка була повністю зруйновна. Україна використовувала "великі мішки з піском" для захисту обʼєктів", – заявив він.

Як зазначає видання, у щоденному звіті про енергетичну ситуацію по всій країні Укренерго стверджувало, що ситуація залишається складною, але контрольованою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Графіки не діють: у двох областях запровадили екстрені відключення світла

Однак у компанії визнали, що всі теплові та гідроелектростанції частково пошкоджені, а окупована Запорізька АЕС не постачає електроенергію в мережу.

У компанії також зазначили, що у вихідні не відбудеться значного покращення у відновленні електропостачання по всій країні.

"Російські обстріли та ракетні удари продовжують впливати на енергетичну інфраструктуру України", – додають в CNN.

Україна незабаром може повернутися до планових графіків вимкнення світла.

Це може відбутися вже за кілька днів. Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький під час брифінгу.

За його словами, Україна зможе зайти в планові графіки вимкнення електроенергії лише тоді, коли зможе зменшити дефіцит до тих величин, які дадуть змогу кожні, наприклад, 4 год. вмикати світло.

Зараз ви читаєте новину «Кубраков повідомив про масштаби руйнування енергоінфраструктури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі