середа, 02 серпня 2023 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Коригувальники на велосипедах наводили удари РФ по Харкову
3

СБУ затримала групу коригувальників, які наводили удари РФ по Харкову
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала групу коригувальників, які наводили удари РФ по Харкову
СБУ затримала групу коригувальників, які наводили удари РФ по Харкову

СБУ затримала групу коригувальників, які наводили російські удари по Харкову. Вони їздили містом на велосипедах і знімали місця, де, на їхню думку, дислокуються українські військовослужбовці.

Коригувальниками виявилися двоє безробітних мешканців обласного центру, повідомила 2 серпня пресслужба СБУ. Винним загрожує до 12 років тюрми.

"Кіберфахівці СБУ викрили та затримали у Харкові двох інформаторів РФ, які збирали дані про підрозділи ЗСУ на території міста та наводили на ці об'єкти удари рашистів. Фігуранти відмічали локації на гугл-карті та відправляли скріншоти з відмітками до свого куратора з Росії", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий бухгалтер обікрав морпіхів на понад 10 млн грн

Обох учасників групи затримали "на гарячому" під час збору даних про дислокацію одного з підрозділів Сил оборони.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Також у межах кримінального провадження перевіряється їхня причетність до наведення по Харкову російських дронів-камікадзе під час нічної атаки 1 серпня.

Росіяни в ніч проти 1 серпня обстріляли Харків дронами-камікадзе Shahed. На місці вибуху виникла пожежа. Поліція Харківщини повідомила про щонайменше одного пораненого. Безпілотні апарати було запущено з Білгородської області Росії.

Учора оголосили вироки двом адміністраторам Telegram-каналів, які перешкоджали мобілізації, сповіщаючи громадян про місця роздачі повісток. Суд присудив обом по п'ять років позбавлення волі з іспитовим терміном.

Зараз ви читаєте новину «Коригувальники на велосипедах наводили удари РФ по Харкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі