вівторок, 05 квітня 2022 23:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Колону автобусів для евакуації з Маріуполя змусили повернутися

Колону автобусів для евакуації з Маріуполя змусили повернутися
Гумккоридорами за день евакуювалися майже 4 тисячі людей. Фото: скріншот з відео.

Сьогодні, 5 квітня, за день було евакуйовано 3 846 людей. Однак, колона з 7 автобусів для евакуації людей з Маріуполя, яка рухалась у супроводі Міжнародного Комітету Червоного Хреста, після блокування у місті Мангуш була вимушена повернутись

Про це повідомила міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

По гуманітарних коридорах з Маріуполя та Бердянська на власному транспорті до Запоріжжя доїхали 2 216 людей. З них 1496 людей з Маріуполя та 720 людей з міст Пологи, Василівка, Бердянськ, Мелітополь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти блокують гуманітарні вантажі та евакуаційні автобуси до Маріуполя - мер

"По дорозі цими автобусами були евакуйовані маріупольці та місцеві мешканці з міста Бердянськ. Також за колоною автобусів слідувало понад 40 приватних автомобілів. Вже найближчим часом 400 людей будуть у безпеці в Запоріжжі", - розповіла Верещук.

Також до Запоріжжя повернулись 17 мікроавтобусів, які були відправлені зранку до Бердянська. На них евакуювали 150 людей з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне та Кремінна.

"З Луганської області вдалося евакуювати 1 080 людей", - додала міністерка.

Міноборони Росії знову запропонувало захисникам українського Маріуполя скласти зброю та вийти з міста на підконтрольні Києву території. Пропозиція починає діяти з 6 ранку 5 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Колону автобусів для евакуації з Маріуполя змусили повернутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі