понеділок, 04 квітня 2022 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти блокують гуманітарні вантажі та евакуаційні автобуси до Маріуполя - мер

Окупанти блокують гуманітарні вантажі та евакуаційні автобуси до Маріуполя - мер
Жоден автобус для евакуації мешканців Маріуполя Донецької області не може доїхати до міста. Фото: ДСНС України

Жоден автобус для евакуації мешканців Маріуполя Донецької області не може доїхати до міста. Також окупанти блокують гуманітарні вантажі.

Сьогодні, 4 квітня, працює лише умовний коридор для евакуації приватними автомобілями, повідомив міський голова Вадим Бойченко під час онлайн-брифінгу. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, ситуація в Маріуполі була, є і залишається вкрай складною. Ми перебуваємо сьогодні за межею гуманітарної катастрофи: місто без світла, без води, без їжі, без медикаментів уже понад місяць. Тому ми наполягаємо на тому, що Маріуполю треба надати повну евакуацію і доступ до міста", - сказав мер.

Він наголосив, що "РФ блокує всі гуманітарні вантажі, які рухаються в напрямку Маріуполя, жоден гуманітарний вантаж так і не доїхав до міста".

Організованої евакуації автобусами з Маріуполя немає, зазначив Бойченко.

"Сьогодні жоден автобус, який мав би доїхати до Маріуполя для евакуації мешканців, не доїхав", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі окупанти обстрілюють міста і села, застосовують насильство та мародерствують

Бойченко нагадав, що з 13 березня без режиму тиші вдалося відкрити коридор для виїзду маріупольців приватними автомобілями до Бердянська з подальшим прямуванням до Запоріжжя.

"Сьогодні цей маршрут працює, але складно, з перебоями. Досі стоять 15 автобусів у Василівці Запорізької області, не пропускають нашу місію, щоб вона доїхала до Бердянська та евакуювала жителів Маріуполя", - підкреслив мер.

Нині коридором Бердянськ - Запоріжжя евакуювали майже 90 тис. маріупольців. У місті зараз перебувають понад 100 тис. мешканців, уточнив він.

"Ми благаємо міжнародну спільноту об'єднатися заради повної евакуації мешканців Маріуполя", - сказав Бойченко.

Також він додав, що 3 квітня команда Міжнародного комітету Червоного Хреста виїхали до Маріуполя, але в Мангуші їх затримали.

"Сьогодні пані Верещук займається тим, щоб їх визволити й вони змогли потрапити на підконтрольну Україні територію", - сказав мер Маріуполя.

Під завалами та в бомбосховищах Маріуполя зараз перебувають 200 тис. українців під постійними обстрілами росіян. Вони не мають їжі, води та електроенергії.

Те, що зараз відбувається в Маріуполі, - це геноцид українського населення.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти блокують гуманітарні вантажі та евакуаційні автобуси до Маріуполя - мер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі