вівторок, 05 квітня 2022 01:33

Російські агресори знову запропонували захисникам Маріуполя здатися

Російські агресори знову запропонували захисникам Маріуполя здатися
Російські вбивці стирають Маріуполь з лиця землі. Фото: dw.com

Міноборони Росії запропонувало захисникам українського Маріуполя скласти зброю та вийти з міста на підконтрольні Києву території.

Пропозиція починає діяти з 6 ранку 5 квітня, пише РИА Новости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть і жодного прощення: показали спустошений Маріуполь на 40-й день війни

"Міноборони РФ заявило, що всім, хто склав зброю в Маріуполі, гарантується збереження життя, "режим повної тиші" пропонується оголосити з 9.30 мск. Обидві сторони повинні підняти прапори: з російської сторони - червоні, з української - білі по всій лінії дотику", - йдеться в повідомленні.

Це не перший "ультиматум" Росії. Російське міністерство оборони заявляло про свою готовність відкрити гуманітарний коридор з Маріуполя 21 березня. У заяві цинічно написали, що з міста мають вийти українські захисники і закликали здатись владу Маріуполя.

Попри військовий ультиматум Росії здати місто, віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук 21 березня заявила, що "ні про яку капітуляцію не може бути й мови".

Російські загарбники безрезультатно намагаються захопити Маріуполь. Місто безперервно атакує ворожа авіація. Гинуть мирні мешканці, руйнуються будинки. За підрахунками, близько 200 тис. жителів Маріуполя перебувають у пастці без води, їжі, електрики чи газу. В'їзд у місто заблокований.

Зараз ви читаєте новину «Російські агресори знову запропонували захисникам Маріуполя здатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі