вівторок, 20 вересня 2011 13:17

Колишньому судді Зваричу дали 10 років в'язниці

Колишньому судді Зваричу дали 10 років в'язниці

Оболонський районний суд міста Києва засудив колишнього голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича до 10 років позбавлення волі та конфіскації всього майна.

Відповідне рішення суд оголосив у вівторок.

Крім того, Зварич позбавлений права займати будь-які посади в судах і виконувати організаційно-виконавчі функції в державних установах строком на 10 років.

Інший фігурант справи - посередник Любашевський, що передавав Зваричу гроші - отримав покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права займати ті ж посади протягом 2 років.

Як повідомлялося, Зварич звинувачується в отриманні хабара в особливо великих розмірах. Кримінальну справу проти нього було порушено в грудні 2008 року, а в березні 2009 року він був затриманий. З того часу суддя перебуває під вартою.

Зварич в період з 2007 по 2008 року, перебуваючи на посаді судді та голови зазначеного суду, отримав хабарів в цілому на 963 тис. гривень.

Зокрема, Зварич отримав 100 тис. доларів хабара від директора комерційного підприємства "Оліяр" за вказівку суддям прийняти потрібне фірмі рішення.

Крім цього, екс-суддя отримав 20 тис. доларів хабара особисто від Петра Олійника, який обіймав у той час посаду губернатора Львівської області, за лобіювання в суді інтересів ЗАТ "Українська панчішна компанія", а також 100 тис. гривень від адвоката Володимира Косенка в обмін на сприяння при розгляді справ його клієнтів у суді.

Також, згідно з вироком, пізніше Зварич отримав від Косенка ще 20 тис. гривень і 1 тис. доларів за ухвалення судом рішення на користь юридичних осіб, чиї інтереси представляв юрист.

Крім того, Зварич, користуючись службовим становищем і втягнувши в протиправні дії свого підлеглого суддю В'ячеслава Любашевського, отримав від посадових осіб ВАТ "Львівобленерго" та ВАТ "Тернопільобленерго" відповідно 15 та 5 тис. доларів в обмін на обіцянку вирішити судовий спір на користь цих підприємств.

Він також отримав 12 тис. доларів від ВАТ "ВНК Росточья СТ" за судове рішення в інтересах підприємства та 5 тис. доларів від адвоката Олени Мельничук за рішення на користь її клієнтів.

Як повідомлялося, під час обшуку у судді Ігоря Зварича знайшли 1 млн. доларів та 2 млн. гривень.

В одному з мішків, за словами судді, були гроші, якими гості "посівали" в кабінеті Ігоря Зварича під час відкриття суду в червні цього року.

"У мішку були гроші, вилучені з мого столу: монети номіналом по 10, 25, 50 копійок, а також купюри по одній гривні, долару, євро, по 20 грн. Тому після вилучення я чув такі жарти, що, мовляв, суд бере хабарі копійками. Скільки там було грошей, я точно не знаю", - каже суддя.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому судді Зваричу дали 10 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі