четвер, 13 квітня 2023 19:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай на початку року схвалив "надання летальної допомоги" РФ – ЗМІ

Китай на початку року схвалив "надання летальної допомоги" РФ – ЗМІ
Китай схвалив надання Росії летальної допомоги щоб допомогти Кремлю у війні проти України. Фото: Getty Images

Китай схвалив надання Росії летальної допомоги щоб допомогти Кремлю у війні проти України.

Принаймні таку інформацію від російської розвідки було виявлено в нещодавно оприлюднених секретних документах. Про повідомляє Washington Post.

Пекін ухвалив остаточне рішення на початку 2023-го року. Постачання планувалося здійснювати завдяки маскуванню цієї допомоги під цивільні речі.

Постачання зброї повинне було проводитися поступово. Китай не хотів розголошення цієї інформації, бажаючи все зберегти у секреті.

Однак, як заявили у США, підтверджень безпосередньо постачань летальної зброї від Китаю для Росії досі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін закликав збройні сили посилити підготовку

"Ми не бачили доказів того, що Китай передав зброю або надав летальну допомогу Росії. Але ми як і раніше стурбовані і продовжуємо уважно стежити", – передає слова високопоставленого чиновника адміністрації Washington Post.

США змогли отримати цю інформацію завдяки перехопленню розмов російської Служби зовнішньої розвідки.

Водночас Китай виступає швидше у ролі миротворця у російсько-українській війні, адже йому буде вигідне просто завершення цього збройного конфлікту.

Але якщо відбудеться "напад на Москву із значним застосуванням зброї США та НАТО", то Китай тоді знайде причину все-таки надати зброю Росії.

Війна Росії проти України, ймовірно, триватиме і в 2024 році. До того часу жодна із сторін не зможе здобути перемогу. Навіть якщо Україна зуміє визволити від загарбників значну частину своєї території, це не призведе до мирних переговорів. Такі дані оприлюднених секретних документів Пентагону наводить The Washington Post.

У документі зазначається, що "патова ситуація", яка може скластися у боях, призведе до того, що Україна оголосить "повну мобілізацію" свого населення.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Зараз ви читаєте новину «Китай на початку року схвалив "надання летальної допомоги" РФ – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі