пʼятниця, 15 липня 2022 17:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім поділився деталями про ракетний удар по Миколаєву

Кім поділився деталями про ракетний удар по Миколаєву
Росіяни випустили девʼять ракет по Миколаєву. Фото: скрін з відео

Російські окупанти сьогодні, 15 липня, запустили девʼять ракет із зенітно-ракетного комплексу C-300.

Вони почали стріляти із цих ракет, бо РФ має їх багато, вважає голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. Про це розповів в ефірі "24 каналу".

"Цими діями росіяни хочуть, як справжні терористи, залякати людей, щоб вони зверталися до президента й просили закінчити війну. Але це неправильно. Наші миколаївці лише більше зляться і більше працюють", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Практично немає вцілілих аудиторій": показали зруйнований університет Миколаєва всередині

Кім наголосив, що університети обов'язково продовжать роботу. Однак будівлі пошкоджені. Там потрібно провести експертизу, чи придатні вони для навчального процесу.

Більшість документів з архіву університетів вдалося врятувати. Обстріли закладів обійшлися без жертв, а рятувальники майже одразу загасили пожежі.

Уранці 15 липня в Миколаєві пролунали понад 10 потужних вибухів. Були це "прильоти" чи робота протиповітряної оборони, не повідомляли.

Пізніше мер Олександр Сєнкевич уточнив, що близько 7:50 російські окупанти випустили по Миколаєву не менш як 10 ракет. Постраждали два найбільші університети міста.

Тим часом у мережі показують масштаби руйнувань цих ВНЗ. На кадрах видно, що конструкції будівель частково зруйновані. У кабінетах вибиті шибки.

Педагогічний університет і Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова (НКІ) в Миколаєві зазнали ворожого ракетного удару вранці 15 липня, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Він зауважив, що свого часу навчався в НКІ. Тепер здобуває в навчальному закладі ступінь кандидата наук. За його словами, на весь простір колишнього СРСР було лише два такі університети. Один у Миколаєві, другий – у російському Санкт-Петербурзі.

В Офісі президента розповіли, що п'ять ракет із С-300 влучили в НУК і ще чотири – у педінститут. До початку навчального року будівлі НУК ім. адмірала Макарова й Миколаївського національного університету ім. Сухомлинського відновити не зможуть. Чимало часу займе експертиза зруйнованих конструкцій.

Зараз ви читаєте новину «Кім поділився деталями про ракетний удар по Миколаєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі