четвер, 20 квітня 2023 10:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Карають за проукраїнську позицію: на захоплені території Запоріжжя масово везуть "суддів" з Росії

Карають за проукраїнську позицію: на захоплені території Запоріжжя масово везуть "суддів" з Росії
Росія відправляє своїх суддів на захоплені українські території. Фото: korrespondent.net

За час окупації Мелітополя Запорізької області понад тисячу мешканців міста було викрадено російськими загарбниками. Багато з них досі перебувають у полоні.

Тепер росіяни намагаються ці викрадення прикривати фейковими рішеннями так званих "суддів", які приїхали з РФ і влаштовують судилища над жителями Запорізької області. Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, уже є приклади, коли десятки мешканців Мелітополя були доставлені до таких фейкових судів і отримали "вироки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітям на окупованій території "промивають мізки" – Назаров

"Хтось у вигляді штрафу, хтось ‒ у вигляді позбавлення волі. Карають за проукраїнську позицію. Це про спротив у Мелітополі, який триває протягом більше року окупації. Тому що наші мешканці не здаються і чекають на повернення Збройних сил України. Карають за те, що, наприклад, під час обшуку знаходять прапор України", ‒ сказав Федоров.

Зокрема, нині відомо, що семеро цивільних мешканців Запорізької області незаконно утримуються у Лефортовому СІЗО в Москві. А судилища над полоненими проходять у військовому суді в Ростові. Їх звинувачують у міжнародному тероризмі та погрожують довічним ув'язненням.

Деяких полонених тримають як у катівнях Мелітополя, так і в Криму та Владикавказі.

"Водночас немає жодного підтвердженого факту, що українські судді погодились працювати на ворога, тому суддів завозять із Росії", ‒ додав Федоров.

Російські загарбники роблять мелітопольців "іноземцями" в рідному місті і змушують отримувати паспорта РФ. Окупанти вже не знають, як нав'язати жителям російські паспорти. Про "нововведення" росіян розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

У нижній частині Мелітополя спостерігається скупчення ворожої техніки і цивільних авто. Прибувають автобуси з солдатами. Їх пересаджують у КамАЗи і кудись везуть.

Зараз ви читаєте новину «Карають за проукраїнську позицію: на захоплені території Запоріжжя масово везуть "суддів" з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі