вівторок, 18 жовтня 2022 18:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Яке озброєння Німеччина передасть Україні до кінця року: перелік

Яке озброєння Німеччина передасть Україні до кінця року: перелік
Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт розповіла, яке озброєння поставлять в Україну до кінця року. Фото: Getty Images

До кінця 2022 року Німеччина надасть Україні додаткові ракетні системи залпового вогню, броньовані машини й багато іншого.

Німецька сторона передасть Україні броньовані евакуаційні машини, броньовані машини Dingo, мостоукладачі, гаубиці Panzerhaubitze 2000, РСЗВ та антидронні системи. Про це на Берлінському зовнішньополітичному форумі заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це другорядне питання" – глава МЗС Німеччини виступила із заявою щодо постачання танків Україні

"Ми підтримуватимемо Україну в питанні розмінування. Одним словом – величезний пакет допомоги на підході", – повідомила вона.

Ламбрехт наголосила, що Німеччина не ставить для себе "червоних ліній" у питанні постачання зброї для України, але готова постачати те, що буде погоджено із союзниками.

15 жовтня Німеччина передала на потреби Збройних сил України 16 танкових мостоукладачів Biber. Також ФРН надала Україні 10 понтонно-мостових машин.

У вересні Німеччина передала Україні шість зенітних самохідних установок (ЗСУ) Gepard, довівши їхню загальну кількість до 30 одиниць.

Найближчими тижнями Україна отримає додаткові реактивні системи залпового вогню MARS II і самохідні артилерійські гаубиці PzH 2000.

Зараз ви читаєте новину «Яке озброєння Німеччина передасть Україні до кінця року: перелік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі