неділя, 16 жовтня 2022 15:25

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це другорядне питання" – глава МЗС Німеччини виступила із заявою щодо постачання танків Україні

"Це другорядне питання" – глава МЗС Німеччини виступила із заявою щодо постачання танків Україні
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що посилення протиповітряної оборони зараз має бути пріоритетом для України. Фото: Getty Images

Посилення протиповітряної оборони зараз має бути пріоритетом для України.

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Вона вважає, що про це свідчить масований ракетний удар по Україні 10 жовтня, передає телеканал Phoenix.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина оголосила про новий пакет озброєння для України: що в нього входить

"Цього тижня ми бачили, наскільки важлива ППО. На щастя, половину ракетних ударів по Києву вдалося перехопити, зокрема завдяки нашим постачанням зброї", – сказала Бербок.

Вона запевнила, що подальша підтримка України засобами ППО продовжиться.

Щодо постачання танків, то, на її думку, зараз це другорядне питання.

"Щодо згаданих вами танків, які гостро необхідні Україні, вони вже постачаються іншими країнами в межах "кругових обмінів". Крім того, завдяки просуванню на схід українські війська змогли захопити велику кількість російських танків. Тому питання танків зараз стоїть не так гостро, як питання протиповітряної оборони", – додала Бербок.

15 жовтня Німеччина передала на потреби Збройних сил України 16 танкових мостоукладачів Biber. Також ФРН надала Україні 10 понтонно-мостових машин.

У вересні Німеччина передала Україні шість зенітних самохідних установок (ЗСУ) Gepard, довівши їхню загальну кількість до 30 одиниць.

Найближчими тижнями Україна отримає додаткові реактивні системи залпового вогню MARS II і самохідні артилерійські гаубиці PzH 2000.

Зараз ви читаєте новину «"Це другорядне питання" – глава МЗС Німеччини виступила із заявою щодо постачання танків Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі