вівторок, 11 жовтня 2022 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Із Оленівки Україна повернула тіла полеглих героїв: перші подробиці

Із Оленівки Україна повернула тіла полеглих героїв: перші подробиці
Україна повернула тіла 62 своїх військових, зокрема з колонії в Оленівці. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У вівторок, 11 жовтня, відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових.

Україна повернула ще 62 полеглих захисників. Серед них є бійці з колонії в окупованій Оленівці на Донеччині. Про це повідомило Мінреінтеграції у Facebook.

"Ми повернули тих, хто перебував у самому пеклі та захищав Україну. Світла пам'ять героям", – наголосив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти Олег Котенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство українських полонених в Оленівці – звільненні з полону "азовці" повідомили про понад 40 загиблих

Зазначається, що переговори щодо повернення полеглих воїнів були надтяжкими.

"Але завдяки кропіткій роботі всієї команди уповноваженого з питань зниклих безвісти вдалося повернути наших воїнів, зокрема, бійців із багатостраждальної Оленівки", – додали в повідомленні.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії Оленівки на окупованій Донеччині. Вибух в Оленівці був російським терористичним актом, повідомив український Генеральний штаб.

Внаслідок вибуху, за російськими даними, загинули приблизно 53 українських воїни, щонайменше 130 зазнали поранень. Полонених перед вбивством катували росіяни з ПВК "Вагнер" і ФСБ.

Всю провину за теракт Росія намагалася перекласти на Україну. Однак висновки міжнародних експертів свідчать, що причиною або способом цього вбивства була термобарична зброя, яку застосувала Росія.

Зараз ви читаєте новину «Із Оленівки Україна повернула тіла полеглих героїв: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі