пʼятниця, 04 травня 2018 12:05

Із декларації судді "зник" елітний маєток

Автор: bihus.info
  Бориспільський суддя Віталій Журавський з дружиною   "прибрав" з декларації елітний маєток
Бориспільський суддя Віталій Журавський з дружиною  "прибрав" з декларації елітний маєток

Суддя Бориспільського міськрайонного суду Віталій Журавський приховав у декларації маєток у селі Красилівка на Київщині, де живе з дружиною.

"Це будинок моєї доньки, яка живе окремо зі своєю сім'єю. Зареєстрована за іншою адресою", – пояснив суддя Віталій Журавський журналістам програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

На зауваження, що за законом вінув будь-якому разі повинен декларувати нерухомість, у якій проживає, Віталій Журавський відповів: "Ну, не знаю. Я там такої графи не знайшов".

У такий спосіб суддя пояснив, чому цього маєтку немає в його декларації за 2017 рік. При цьому суддя і його дружина не заперечували, що живуть у будинку.

Автор: bihus.info
  Бориспільський суддя "прибрав" з декларації елітний маєток
Бориспільський суддя "прибрав" з декларації елітний маєток

Дружина судді, Валентина Журавська, теж повинна декларувати своє майно і доходи. Вона працює завідувачкою Броварської міської державної нотаріальної контори. Але в її декларації цієї нерухомості також немає.

Раніше суддя Журавський цей будинок все ж-таки вказував у деклараціях за 2014 і за 2015 роки. Зникає він, починаючи з декларації за 2016-й. Саме восени 2016 року Маргарита Журавська (так звати доньку судді) отримала у подарунок одразу 5 об'єктів нерухомості. Серед них – і будинок з ділянкою у селі Красилівка.


З відкритих джерел про Маргариту Журавську відомо небагато: вона не фігурує як підприємець в Єдиному державному реєстрі і у системі YouControl. Відомо, що 2015-го вона подала документи на вступ у низку вузів. Також дівчина з цим іменем 2012 року навчалася у Броварській середній школі №7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 млрд грн на десятьох: склали топ найбагатших нардепів

Суддя Віталій Журавський 2012-го прийняв рішення про заборону страйку працівників "Аеросвіту". Згодом, Європейський суд з прав людини визнав, що цією забороною Україна порушила право на мирні зібрання та об'єднання.

За законом, недостовірне декларування своїх доходів і майна може розцінюватися як адміністративне або навіть кримінальне правопорушення.

Суддя Апеляційного суду Тернопільської області Людмила Галіян задекларувала як житловий будинок готель неподалік від курорту "Буковель" і не вказала жодних доходів від цього бізнесу за останні роки.

Зараз ви читаєте новину «Із декларації судді "зник" елітний маєток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі