четвер, 25 липня 2024 15:19

Ігор Клименко повідомив деталі затримання вбивці Ірини Фаріон

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив про затримання вбивці Ірини Фаріон у Дніпрі і розповів подробиці.

Є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю, сказав міністр.

Автор: t.me/Klymenko_MVS
  Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко опублікував фото затримання
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко опублікував фото затримання

"Про фігуранта: 18 років, мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові", - розповів Клименко.

Розшук тривав 139 годин, повідомив міністр.

"139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України", - сказав Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Ірини Фаріон: стріляли в кожного з нас

"Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу. Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди", - повідомив міністр.

Зараз затриманий у руках поліції, сказав Клименко.

"Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець - лише виконавець. Більше інформації згодом. Допрацьовуємо", - заявив міністр внутрішніх справ.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі 18-річного чоловіка.

19 липня, близько 19:30, невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому у Львові, після чого втік. Мовознавицю госпіталізували з вогнепальним пораненням голови, вона померла у лікарні.

Правоохоронці оголосили у розшук чоловіка, який може бути причетний до вбивства Ірини Фаріон. Він худорлявої статури, зростом приблизно - 170-180 см. Поліція оприлюднила фото і відео з розшукуваним.

Тисячі людей прийшли попрощатися з Іриною Фаріон у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Клименко повідомив деталі затримання вбивці Ірини Фаріон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі