четвер, 25 липня 2024 15:03

Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон
Мовознавицю Ірину Фаріон вбили 19 липня у Львові з вогнепальної зброї. Фото: t.me/Klymenko_MVS

У Дніпрі затримали підозрюваного у скоєнні вбивства мовознавиці і громадської діячки Ірини Фаріон.

Про це у четвер повідомив президент Володимир Зеленський.

Затримано 18-річного чоловіка. Тривають необхідні слідчі дії та експертизи, заявив Зеленський.

"Щойно міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів мені про затримання в Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон", - сказав президент.

"Операція із затримання була дуже непростою. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Ірини Фаріон: стріляли в кожного з нас

"Я вдячний кожному й кожній, хто щодня додавав більше фактів до картини злочину та наближає встановлення повної правди. Доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі", - сказав президент.

19 липня, близько 19:30, невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому у Львові, після чого втік. Мовознавицю госпіталізували з вогнепальним пораненням голови, вона померла у лікарні.

Правоохоронці оголосили у розшук чоловіка, який може бути причетний до вбивства Ірини Фаріон. Він худорлявої статури, зростом приблизно - 170-180 см. Поліція оприлюднила фото і відео з розшукуваним.

Тисячі людей прийшли попрощатися з Іриною Фаріон у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі