субота, 22 квітня 2023 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат пояснив, як передані комплекси Patriot допоможуть Україні

Ігнат пояснив, як передані комплекси Patriot допоможуть Україні
Передані західними партнерами України зенітно-ракетні комплекси Patriot значно посилили сили протиповітряної оборони нашої держави, заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Фото: Укрінформ

Передані західними партнерами України зенітно-ракетні комплекси Patriot значно посилили сили протиповітряної оборони нашої держави.

Завдяки їм українські воїни зможуть утримувати російські літаки подалі від українського кордону. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що це дозволить знизити бомбардування українських територій російськими авіабомбами, що скидають Су-35 ЗС РФ.

"Відтепер на певних напрямках, де противник застосує свої Су-35 для скидання авіабомб, ми стали сильнішими. Принаймні російські літаки триматимуться дещо далі від нашого кордону", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які країни передали Україні комплекси Patriot

Водночас речник зауважив, що повністю питання можна розв'язати лише із прибуттям до України літаків типу F-16

"Останні зможуть оперативно реагувати на дії окупантів та бути там, де треба", – зазначив речник ПС ЗСУ.

Ігнат додав, що за рік повномасштабної війни та періодичних масованих атак російськими ракетами та іранськими дронами-камікадзе українська ППО дещо виснажилася, тож додаткове посилення їй геть не завадить.

Російські атаки по критичній інфраструктурі України бойовими дронами-камікадзе та крилатами ракетами суттєво виснажили українську протиповітряну оборону.

Зараз дуже важливо її посилити за допомогою партнерів і союзників, заявив в ефірі національного телемарафону 22 квітня речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Він наголосив, що посилення ППО почалося не вчора чи з зустрічі у форматі "Рамштайн".

Зараз ви читаєте новину «Ігнат пояснив, як передані комплекси Patriot допоможуть Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі