субота, 22 квітня 2023 13:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська ППО суттєво виснажена – Повітряні сили

Українська ППО суттєво виснажена – Повітряні сили
Атаки РФ по критичній інфраструктурі суттєво виснажили українську ППО. Фото: pixabay.com

Російські атаки по критичній інфраструктурі України бойовими дронами-камікадзе та крилатами ракетами суттєво виснажили українську протиповітряну оборону.

Зараз дуже важливо її посилити за допомогою партнерів і союзників, заявив в ефірі національного телемарафону 22 квітня речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Атаки по критичній інфрастуруктурі дронами типу Shahed та крилатими ракетами суттєво, скажімо так, виснажили нашу ППО і нам потрібно постійно її підсилювати", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах розказали, чому Росія призупинила масовані ракетні атаки

Посилення ППО почалося не вчора чи з зустрічі у форматі "Рамштайн", додав Ігнат.

"Ми маємо весь спектр західного озброєння, яке нам обіцяли партнери. Щоб пазл склався, його треба доповнити ще F-16. Зрозуміло, що цього очікують і пілоти, і вся Україна", – зазначив речник Повітряних сил.

Ефективність обстрілів росіян по Україні зараз не надто велика. Згодом вона стане ще меншою. Фінал повномасштабної війни вже відомий, і він буде на користь України, вважає очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. Він зазначив, що цьому посприяє новий пакет військової допомоги.

РФ викидає мільйони доларів просто у повітря. Їхні обстріли дедалі менш ефективні. На сьогодні у них невелика результативність у межах 15%. А коли в Україну прийде пакет нової військової допомоги, вона впаде утричі.

Зараз ви читаєте новину «Українська ППО суттєво виснажена – Повітряні сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі