середа, 19 квітня 2023 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах розказали, чому Росія призупинила масовані ракетні атаки

У Повітряних силах розказали, чому Росія призупинила масовані ракетні атаки
Армія Російської Федерації призупинила масовані атаки по території України. Фото: pixabay.com

Російська Федерація призупинила масовані атаки по Україні. Стратегічна авіація ворога зараз перебуває на різних аеродромах.

Російські окупанти перейшли на "бюджетний варіант атак", заявив в ефірі національного телемарафону 19 квітня речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Армія РФ розосередила свої літаки з аеродрому в Енгельсі після вибухів, які там відбулися. Зрозуміло, що ракети, які вони викинули по нашій інфраструктурі – це весь стратегічний потенціал. Фактично весь їхній запас. Нагадаю, приблизно 750 крилатих ракет було знищено, плюс рахуємо ті, які влучили. Тобто маємо понад 850 ракет, що противник застосував по нашій інфраструктурі", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза удару: Чорне море заполонили ракетоносії РФ

Наразі росіяни почали застосовувати керовані авіабомби. Ігнат зауважив, що тепер РФ змушена діставати все наявне озброєння, зокрема старі боєприпаси.

Ефективність обстрілів росіян по Україні зараз не надто велика. Згодом вона стане ще меншою. Фінал повномасштабної війни вже відомий, і він буде на користь України, вважає очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. Він зазначив, що цьому посприяє новий пакет військової допомоги.

РФ викидає мільйони доларів просто у повітря. Їхні обстріли дедалі менш ефективні. На сьогодні у них невелика результативність у межах 15%. А коли в Україну прийде пакет нової військової допомоги, вона впаде утричі.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах розказали, чому Росія призупинила масовані ракетні атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі